De mogelijkheden van e-learning design

e-learning design

Waar het gaat om e-learning design, zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat komt omdat het eigenlijk gaat over elke vorm van het ontwerpen van leermogelijkheden die internet te bieden heeft. Doordat er eindeloos veel mogelijkheden met software en tools zijn, is het ook mogelijk om zelf te bepalen welke kant je ermee op gaat. Daar kan je dan bijvoorbeeld eigen trainingsvormen mee ontwikkelen. Het is dan ook slim om de ontwikkeling samen met experts te doen. Dit biedt veel meer mogelijkheden.

e-learning design

De verschillende paden bewandelen

E-learning design kan alle kanten op gaan. Zo kan er bijvoorbeeld gewerkt worden via een website. Ook is er de mogelijkheid om het programma via een eigen app te laten verlopen. Daarmee is direct ook duidelijk hoe breed de mogelijkheden van dit concept zijn. Het is dus mogelijk om de manier van leren aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Daarvoor zijn veel verschillende instrumenten ter beschikking. Dat betekent dus ook dat er meer effectief gewerkt kan worden aan de resultaten ervan.

e-learning design

Aanpassen aan de doelgroep

Het is natuurlijk ook wel zo fijn om alles te kunnen aanpassen aan de doelgroep. Dat betekent bijvoorbeeld dat gekeken moet worden naar het soort organisatie waarvoor gewerkt wordt. Ook moet gekeken naar de specifieke groep binnen die organisatie die ermee te maken krijgt. Op die manier is goed te bepalen welke mogelijkheden van e-learning design benut moeten worden. Ook kan bepaald worden of de training in een cursusvorm of in losse opdrachten gevat moet worden. Dit is allemaal goed mogelijk.