Zo maak je leren leuk

Ben je geen groot fan van leren en ga je niet graag naar school? Het is belangrijk dat je hier verandering in brengt. Je besteed een lange tijd van je leven op school en je kunt er veel mooie momenten, vriendschappen en relaties aan overhouden. School is niet voor iedereen leuk, maar toch kun je je best doen om leren leuk te maken. Je hoeft hiervoor niet per se super goed op te letten tijdens de lessen als je al van jezelf weet dat dit niet de manier is voor jou om iets op te steken. Helaas ben je wel verplicht bepaalde lessen te volgen en zul je dit moeten volhouden. Gelukkig kun je op andere vlakken wel het leren leuker maken

Gebruik je vrijheid goed

Er bestaan een hoop keuzevakken VMBO. Je hebt hier alle vrijheid zelf te bepalen welk keuzevak je wilt volgen. Hetzelfde geldt voor het uitkiezen van een opleiding of studie of een onderwerp voor een project. Wanneer je geen fan bent van leren, kun je het leuker maken door je vrijheid goed te gebruiken. Daar waar je vrijheid hebt kun je proberen alles uit te kiezen die binnen jouw interessegebied vallen. Zo kun je er veel plezier aan overhouden, raak je gemotiveerder en zul je school ook leuker vinden. Dit is uiteindelijk het doel!

Doe leerinspiratie op

De een vindt het heel makkelijk om een les te volgen en vervolgens uit een boek te leren. Dit is niet voor iedereen hetzelfde. Ben je iemand die ervan houdt om veel bezig te zijn en die misschien iets te creatief is voor de standaard manier van leren? Verzin een creatieve manier van het leren van een vak! Denk aan presenteren aan je vrienden, een lied schrijven met termen erin verwerkt die je moet leren en meer. Ook hier heb je alle vrijheid om zelf te bepalen hoe je iets leert.